English version Keresés:
Oldalainkon segítséget nyújtunk az internet és a honlapok témakörében, hogy jobban megértse mi miért történik.

Ezen az oldalon kérdések és válaszok formájában próbálunk meg összefoglalni néhány az internet és az internetes honlapokkal kapcsolatos témakörben. Az oldalt ügyfeleink, látogatóink kérdéseiből állítottuk össz, célja nem az, hogy mély szakmai válaszokat adjon, hanem hogy segítsen eligazodni a nem szakmabelieknek is.

Hogyan lehet www.cégnév.hu címem?


Az internet világában a felhasználókat nevek segítik abban, hogy megtalálják a keresett célt. Ezért nyilvánvaló igény, hogy cégét az Ön ügyfelei is a szokásos www.cégnév.hu címen találják meg.
 
Ahhoz, hogy cégének honlapját ügyfelei a választott néven érhessék el azt igényelni kell. A névigénylésnek nem feltétele, hogy az a cég vagy igénylő szervezet nevével megegyezzen, ezért nem kizárt, hogyha nem igényli időben, akkor a kívánt név már foglalt lesz.
 
Az igénylés során a kívánt nevet (hacsak az nem egyezik meg a cég papírjain feltüntetett névvel) egy internetes várólistára helyezik ki, ahol az két hétig megvétózható. Amennyiben az igényelt név megegyezik cégének nevével az igénylés folyamata gyorsabbá válik, a név nem vétózható meg, pár nap alatt az Ön cégének tulajdonává válhat az internetes név.
 
Az igénylésben számos cég segít, köztük az EUSAN is. Ehhez az alábbi információkra van szükség:
 • Az igényelt név,
 • Az igénylő aláírási címpéldánya (aki a név tulajdonosává szeretne válni),
 • Ha szeretné elkerülni a várólistát akkor a bejegyzési végzés másolatával igazolhatja a névre való elsőbbségi (prioritási) jogát.
   

A honlapot csak az a cég készítheti el akinél a nevet igényeltem?


Ha az igénylésnél körültekintően járt el, akkor a név tulajdonjoga az Öné. Ez azt jelenti, hogy a név olyan szolgáltatást fedhet amelyet Ön választ ki és olyan szolgáltatónál akit Ön szeretne.

Mennyibe kerül, hogy www.cégnév.hu címem legyen?


Nos erre csak egy kis kitérővel lehet válaszolni. A kérdés valójában két különböző szolgáltatás igénybevételét rejti magában:
 • A név tulajdonának megszerzése és egy évre, vagy gyakran két évre ennek a tulajdonjognak a fenntartása. Ez az igénylési összeg.
 • A név és a szolgáltatás összerendelésének fenntartása, azaz, hogy a név beírásakor hova kerül pl. a böngésző átirányításra.
A legtöbb cég nem választja külön ezt a két szolgáltatást és egyben adja meg az éves költségét.
 
Az EUSAN-nál igényelt nevek esetében a díjak a következők:
 • Az első évben 7 500,- Ft, amely magában foglalja a regisztrációt és összerendelést.
 • A további években 4 000,- Ft a fenntartás.
Mivel cégünk nem regisztrátor ezért csak a nálunk készített honlapok esetében vállaljuk a névbejegyzés és fenntartás ügyintézését a C3 Kulturális Alapítvány regisztrátori szolgáltatásán keresztül, a feltüntetett árak a C3 árai, erre mi további költségeket nem számolunk fel.

Hogyan lehet név@cégnév.hu email címem?


Valójában a név igénylésekor nem a www.cégnév.hu nevet, hanem a cégnév.hu tartományt kell igényelni. Ez azt jelenti, hogy cégnév.hu véggel bármilyen nevet összerendelhetünk valamilyen szolgáltatással (pl. szolgáltatások.cégnév.hu).
 
Ugyanígy lehetséges, hogy a név@cégnév.hu az Ön már meglévő email címére kerüljön átirányításra, sőt vannak olyan szolgáltatás csomagok, amelyeknél új email fiókként igényelheti ezeket.
 
Érdemes odafigyelni, hogy az olcsó árakon dolgozó névszolgáltató vállalkozások általában csak a www.cégnév.hu összerendelést teszik meg.
 
Az EUSAN által biztosított szolgáltatás jellemzői:
 • Korlátlan számú név-szolgáltatás összerendelés az adott cégnév.hu területen belül,
 • Korlátlan számú név@cégnév.hu formájú email cím átirányítása a megadott email címre, de ehhez email fiókot és tárterületet nem biztosítunk.