English version Keresés:
A Webes CMS rendszerek kifejezés a web technológiát kiszolgáló ún. tartalomkezelő rendszereket takarja.

Sokan (közöttük informatikusok is) nem tudják, hogy mit fed az ha egy honlap CMS technológiával készült. Az átlag ügyfél pedig még kevésbé tudja elképzelni, hogy mit nyerhet azzal, hogy honlapja ezzel a technológiával készül el.

Miért jó a Web CMS-el készült honlap?


Nagyon sok előnye mellett nézzük a legfontosabb érveket:
 • Az oldalain közölt információk bővíthetőek, így honlapja nem avul el,
 • A jó CMS rendszerek alap számítógépes ismeretekkel is használhatóak, így az információkat Ön is bővítheti oldalain,
 • Az on-line módon szerkeszthető CMS oldalakhoz bárhonnan tartalmat adhat hozzá, ahol internet hozzáféréssel rendelkezik,
 • A jó CMS rendszer segít az automatikus tartalmak kitöltésében (pl. menüsorok) és nem engedi "elrontani a design"-t, azaz oldalai egységesek lesznek.
 • Akár több száz oldal felvitelét biztosítják kevés energiával rövid időn belül, ezzel leszámol azzal a kialakult módszerrel amikor Ön a honlap fejlesztőjétől függ, hogy mikor kerülnek fel információi (esetleg akkor, amikor már nem is aktuális?).
Az előnyök mellett persze figyelembe kell venni az alábbiakat is:
 • A hagyományos honlapokkal ellentétben bonyolultabb fejlesztést igényel, ezért az indulás többe kerülhet. Azonban ez jócskán megtérül, amint nem kell újabb megrendelés keretében bővíteni oldalait.
 • A tárhelyfenntartáson kívül speciális programok biztosítják, hogy Ön a tartalmat szerkeszthesse, ezért fenntartásához komolyabb (így drágább) háttértechnológiára van szükség.
Sok cég hirdeti megoldását CMS alapúnak, pedig alig ad többet mint egy on-line HTML oldal szerkesztő. Mi több konkurrens megoldás vizsgálatánál ezekben a rendszerekben számos hiányosságot és korlátozást találtunk.
 
Az EUSAN rendszere, a SandriaWCM nagyvállalati rendszerek megoldásait ötvözi az elérhető árakkal, amely eddig a kis- és középvállalkozói szektorban elérhetetlennek számított.

Mit tartalmaz az alaprendszer?


Az EUSAN rendszerével készített honlapok mindegyike az alaprendszer részeként tartalmazza az alábbi lehetőségeket:
 • Egy a tartalmi oldalak felviteléhez szükséges sablon, amely stíluselemeit, elrendezését az Ön elképzelései alapján fejlesztjük ki,
 • Képek és letölthető dokumentumok tárolására alkalmas sablon,
 • Képgalériák kezelésére alkalmas sablon,
 • Automatikusan generált (a létrehozott oldalak szerkezetét tükröző) menüsorok a könnyű tallózáshoz,
 • A felvitt tartalom keresését biztosító oldal,
 • Az oldalak tartalmát felépítő komponens (építőelem) készlet.
 • Űrlapszerkesztő és email-es űrlapküldő modul.
   

Mire jók a sablonok?


Oldalakat a sablonok segítségével lehet létrehozni. A sablonok meghatározzák az oldal elrendezését, hol jelenik meg az oldalak közötti tallózáshoz szükséges és automatikusan generált menüsor és megadja azt is, hogy milyen építőelemek mely területre helyezhetőek el.
 
A SandriaWCM-el készített alap honlaprendszerek 3 úgynevezett technikai (kép- és dokumentumkezelés, mappa struktúra és képgaléria) és 1 tartalmi sablonnal készülnek el. A tartalmi sablonok számának azonban csak az Ön igényei szabhatnak határt, egyedi konstrukcióban számtalan tartalmi oldal létrehozására alkalmas sablont adunk honlap rendszeréhez.

Milyen építőelemek segítségével vihető fel a tartalom?


Az Ön számára készített honlaprendszerben általában elérhetőek az alábbi építőelemek:
 • Címsorok:Egyedi betűtípussal készített címek és alcímek;
 • Szöveges elemek: Bekezdések, rövidebb-hosszabb szöveges oldalrészletek;
 • Táblázatok: Egyszerű táblázatok az adatok felsorolásával, vagy másolással Excelből, más weboldalról;
 • Képek: Képek, dokumentumok beszúrása kép- vagy dokumentum tárolóból, automatikus átméretezések, képek beszúrása képgalériából;
 • Űrlapszerkesztő: Űrlapok létrehozása, az alaprendszerben csak email-ben küldhető adatgyűjtésre, egyedi igények esetén adatbázissal összekötve speciális feladatok végrehajtására.
   

Szükségem van külön programra az oldalaim szerkesztésére?


A SandriaWCM rendszer on-line módon működik úgy, hogy a hagyományos böngészőjének felületén keresztül ad lehetőséget a tartalmak felvitelére és szerkesztésére.
 
Az Ön honlapja két változatban él: egy szerkesztői (amelyet csak Ön láthat) és egy nyilvános változatban (amelyer ügyfelei és látogatói nézhetnek). Ön a szerkesztést a szerkesztői változatban végzi "speciális űrlapok" segítségével, itt hozhat létre új oldalakat, vihet fel szöveget és képeket, átrendezheti az oldalakat és az oldalakon belüli tartalmakat. A szerkesztés mindaddig láthatatlan marad ügyfelei számára, amíg azt nem teszi nyilvánossá. Így létrehozhat egyszerre több oldalt és csak akkor kell láthatóvá tennie a változtatásokat ha már mindennel elkészült amit tervezett.